A kezdetek

Andrew Carnegie - Napoleon Hill - Earl Nightingale - Bob Proctor - Pongor-Juhász Attila - ... Mesterek és tanítványok.

A MasterMind csoport egy eszköz, mely a célmegvalósítók számára nélkülözhetetlen, a vállalkozó cégvezető számára pedig kifogyhatatlan forrás, megértő, inspiráló közösség, ötletforrás és olykor ellenőr. A legnagyobb feltalálók, újjítók, gondolkodók, és nagy vagyont felhalmozó mágnások, a világ leggazdagabb emberi körül mindig megtalálhatóak a MasterMind csoportok. Ez az eszköz már nem csak lelkes műkedvelők próbálkozásai útján, hanem profi menedzselő és üzemeltető rendszerben is elérhető, ami kis hazánkba is megérkezett.

A MasterMind gondolatának első írásos említése 1937-ben jelent meg Napoleon Hill: Gondolkodj és gazdagodj (Think and Grow Rich) című könyvében.

Napoleon Hill - saját bevallása szerint is még szinte kamasz fiú volt - amikor Andrew Carnegie felhívta a figyelmét a a meggazdagodás módszereire, és felvetette a kérdést, hogy hajlandó lenne-e 20, vagy akár több évet is rászentelni ennek a témána a kutatására. Napoleon Hill vállalta a kihívást. Több száz gazdag ember tevékenységét megfigyelve és tanulmányozva kereste a bizonyítékot a meggazdagodás képletére. Tapasztalatait összefoglalva írta meg első könyvét. Ebben a könyvben ugyan tételesen nem szerepel a meggazdagodás képlete, amit Napoleon Hill "titoknak" nevez, ám azt írja: "A titokra, amire hivatkozom, legalább száz alkalommal szólok a könyvben. Nem nevezem meg közvetlenül, mert sikeresebben működik, ha csupán feltárom és láthatóvá teszem, azok, akik készek a fogadására és kutatnak utána, maguk találnak rá."

A MasterMind csoport ennek a titoknak a része.

Magyarországon a MasterMind csoportok Napoleon Hill könyvének magyar nyelven történő 1993-as megjelenését követő évekre tehető, pontos feljegyzését mindezidáig nem találtam róla, és valószínű, hogy ez a történelem homályába fog veszni.

Az első számomra ismertté vált MasterMind csoportot tanácsadók alapították azzal a céllal, hogy szogáltatásaiknak és termékeiknek piacot teremtsenek. Ennek a MasterMind csoportnak volt tagja Pongor-Juhász Attila, akitől elsőként hallottam a MasterMind gondolatáról 2009-ben egy évindító tréningen. Később a tréning résztvevőinek egy részéből magunk is alapítottunk egy MasterMind csoportot, de az fél évet sem élt meg. Szomorú voltam és valami érdekes érzés járt át, mert úgy éreztem, hogy ennek nem így kellett volna történnie.

2000-es évek eleje óta foglalkoztatott az üzleti közösségek építése. Kísérleteztem olyan B2B rendszerekkel, melyek a beszerzést helyezték előtérbe, majd olyan közösségi portálrendszert építettem, ami már hasonlatos lehetőségeket biztosított, mint amit egy MasterMind csoportnak használnia kellene.

2011-ben egy üzleti rendezvény végén, az előadók spontán módon alakítottak a résztvevőkből MasterMind csoportokat, melyek egyikének vezetője lettem. Ez a MasterMind csoport 6 éven keresztül támogatta annak tagjait.

Tudom, hogy léteznek ma is MasterMind csoportok. Fontos jellemzőjük, hogy többségük önszerveződő formában működik, vezetésével egy csoporttag foglalkozik. Elenyészően kisebb hányaduk valamely tanácsadó köré épült fel. Néhány esetben tudomásom van olyan MasterMind csoportokról is, akik a 100 leggazdagabb magyar közé tartoznak, ám ezek a MasterMind csoportok a legtitokzatosabbak.

Amikor ennek a cikknek az első verzióját írtam, indult útjára a GoldenMind-Mastermind. Az első olyan vállalkozás, ami a MasterMind szervezését és üzemeltetését tűzte ki zászlajára, hogy segítsen a vállalkozóknak összefogni, és felhasználni mindazokat az előnyöket, amiket a MasterMind magában rejt.


A kezdetek óta eltelt több mint 7 esztendőt bőségesen megtűzdelte sok fellendülés és számos mélyrepülés is. 2020-ban ránk is lecsapott Covid-19 (koronavírus) járvány, és már-már azon voltam, hogy valami más után nézek, mert a járvány első hullámának kezelése lehetetlenné tette a személyes találkozásokat, amire az addigi tevékenységem épült... Azonban jött egy gondolat, mi szerint a bibliai Noét is megmentette a bárkája, így lesz most is lehetőség arra, hogy megmeneküljünk, és átvászeljük ezt a rossz időszakot.

Ez a gondolat szülte a következőt, hogy akkor hozzuk létre ismét Noé bárkáját, ültessük át a megmenekülés e bibliai módszerét a XXI. század technikai környezetébe. Így született meg a kor legnagyobb közösségi média felületén a Noé Bárkája MasterMind csoport.

Noé Bárkája - logo

A Noé Bárkája MasterMind csoport nem csak a vállalkozók számára jelentett menekülési lehetőséget, hanem a GoldenMind-MasterMindnak is.

A Noé Bárkája MasterMind csoport lehetőséget biztosít arra, hogy mindazon vállalkozások, amelyek kiutat keresnek a Covid-19 járvány okozta vállságból, helyet találhassanak, ahol a résztvevők egymás segítése útján képesek túljutni a legnehezebb időszakon, és megerősödve legyenek képesek piaccon maradni és tovább vinni tevékenységüket.

A Noé Bárkája MasterMind csoport a közösségi portál nyújtotta lehetőségeken túl kéthetente tart online találkozókat, hogy egy-egy témáről beszélgessenek, és a jelenlévők által hozott problémák, kihívások és felmerülő kérdésekről összegyűjthessük a tapasztalatainkat és ötleteinket, ezzel is támogatva egymást.

A Noé Bárkája MasterMind csoportból alakult 2020 szeptemberében a Noé Bárkája Plusz MasterMind csoport ami kis hazánk határain is átnyúlik azáltal, hogy a résztvevők nem csak Magyarországon élők alkotják. A Noé Bárkája Plusz csoport tagjai immáron több mint egy éve együttműködnek, sikkerrel véve fel a versenyt a járvány okozta gazdasági helyzettel.

 


Csatlakozz Te is a Noé Bárkája MasterMind csoporthoz a Faebookon!

 

Csatlakozz Te is a Noé Bárkája - Magyar vállalkozók és cégvezetők MasterMind csoportjához a LinkedIn-en!

 

 


A Noé Bárkája MasterMind csoport a korábban említetteken túl egyben díjmentes próba lehetőség is arra, hogy a GoldenMind-MasterMind féle MasterMind csoport működéséből ízelítőt kaphass, és számos kedvezményt vehess igénybe egy valós MasterMind csoporthoz való csatlakozáskor.

Várunk sok szeretettel!

Untitled Document