Álarc mögött

 

A probléma

Számos élethelyzetben, különösen a marketing kommunikációban - azt tanuljuk, hogy a termékünket, szolgáltatásunkat a lehető legszebb megjelenésében mutassuk be. Ezzel nincs is semmi gond, amíg át nem lendülünk egy bizonyos határon, ahol már nem azt mutatjuk amik vagyunk, ahol a termékünk, szolgáltatásunk már nem az ami... így egy sokkal szebb, jobb, hasznosabb dolog lesz abból, ami valójában.

Ebbe a sorba tartozik az is, amikor egy társaságban mesélünk magunkról, vállalkozásunkról, termékükről, szolgáltatásunkról. Itt is egy álarc mögé bújva, egy görbe tükrön keresztül mutatjuk be magunkat, helyzetünket, termékünket, szolgáltatásunkat.

Abban az esetben, ha egy MasterMind csoport tagjaként támogatást kérünk a csoporttársaktól, és az álarcunk mögül, görbe tükör képét festjük le, egyenesen félrevezetjük azokat, akik legjobb szándékukat, minden tudásukat latba vetik annak érdekében, hogy egy kritikus helyzetre megoldást találjanak, vagy szebbé, jobbá, hatékonyabbá tegyék azt.

Ezzel megöljük annak lehetőségét, hogy megkapjuk azokat a lehetőségeket, amik valójában a segítségünkre, támogatásunkra lehetnek...

Mi a megoldás?

Abban az esetben, ha a MasterMind csoportot egy rutinos moderátor vezeti, már a helyzet bemutatása során fel tud tenni olyan tisztázó kérdéseket, amivel le tudja rántani az álarcot, össze tudja törni a görbetükröt, feltárva a helyzet valódi arcát. Mindezt olyan formában képes megtenni, hogy az aki az álarcot viselte, aki a görbetükröt tartotta, ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy hazugság pecsétjét süssék bele, ami nem csak fájdalmas, de hosszú időre fennen hirdeti, hogy baj van az igazsággal...

Ebben a MasterMind többi tagja is támogatólag tud részt venni, azonban bármennyire is látványos a kép alakulása, rendkívül fontos, hogy soha ne bélyegezzük meg egyik társunkat sem!

Probléma kezelés

Különösen abban az időben, amikor egy MasterMind csoportban a bizalom még csak kialakulóban van, jellemző az álarc viselése, a görbetükrök megjelenése. 10 éves tapasztalatom azt mutatja, hogy ennek a megfelelő kezelése abban rejlik, hogy ne elégedjünk meg azzal a képpel, amit elsőre kapunk. Tegyünk fel kérdéseket a homályos részek tisztázására. Ezek a kérdések mindig olyanok legyenek, amivel a "kép festőjét", az "álarc viselőjét" bővebb válaszokra sarkaljuk. Soha ne tegyünk fel olyan kérdéseket, amikre egyszerűen igennel, vagy nemmel lehet válaszolni.

A kérdések nyomán mindig lehull az álarc, összetörik a görbetükör, kitisztul a kép, és kialakul a támogatás nyújtásának biztos alapja, továbbá ezáltal épül a bizalom, az őszinte nyílt kommunikáció a MasterMind csoporton belül.

Ha még nem lennél tagja MasterMind csoportnak, itt a kiválló alkalom!

Csatlakozz Te is a GoldenMind-MasterMind által szervezett csoportok egyikéhez, és élvezd a szolgáltatások teljes körét, ami garantálja a MasterMind csoport hosszú távú eredményes működését!

>>>Jelentkezés<<<

NyomtatásEmail

Untitled Document