Ha már unod a megmondó embereket...

Ha már unod

 

A probléma

Mi vállalkozók, vagy legalábbis azok akik komolyan gondolják a vállalkozói létüket, folyamatosan járunk konferenciákra, előadásokra, tréningekre, és ez így van jól, hiszen ezeken a helyeken tudjuk a legtöbb friss információt összegyűjteni, és a tréningeken, workshopokon még az alkalmazásuk is előtérbe kerül.
Azonban általában kevés az idő arra, hogy a feladatokat végiggondoltan és alaposan kidolgozzuk. A legtöbb esetben ezek az alkalmak arra jók, hogy a módszerekről szélesebb ismereteket szerezzünk.

Másnap ismét elfoglaljuk a székünket, és ott folytatjuk az esetek többségében, ahol azt a tréning, vagy konferencia előtt abbahagytuk, és sokszor csak emléktöredékek maradnak a sok ügyes, okos megoldásból, amit előző nap hallottunk, tanultunk, gyakoroltunk...

Egy mentoromtól azt tanultam, hogy az a legjobb, ha a tréningre, konferenciára szánt napunkat +1 nappal megtoldjuk, hogy legyen időnk arra, hogy a hallottakat és a félig-meddig elkészült anyagokat újra értelmezzük és legalább egy vázlatos tervet készítsünk arról, hogy ezt miképp fogjuk saját vállalkozásunkban alkalmazni. Így esélye van annak, hogy valami még is beszivárog a vállalkozásunk mindennapjaiba, javítva annak működését, hatékonyságát, profit képző képességét. Ám ezt a módszert 100 emberből legfeljebb 1-2 fogja megcsinálni. Ők lesznek azok akik sokkal gyorsabban érik el céljaikat.

Mi a megoldás?

Semmiképpen sem szeretnélek lebeszélni arról, hogy konferencákra, tréningekre, workshopokra, járj tanulni! Ezeknek fontos szerepük van az új ismeretek megszerzésére, és a kapcsolatépítésre. Azonban ahhoz, hogy a megszerzett ismeretek ne vesszenek a feledés homályába, két lehetséges irányvonal van, amiben jelentős szerepet kap(hat) egy jól szervezett, folyamatosan menedzselt és moderált MasterMind csoport.

Az egyik út, ha a már fent leírt technológiát alkalmazod, és megnyújtva a tanulásra és kapcsolatépítésre szánt időt, fel is dolgozod az új ismereteket. Tervet készítesz arra, hogy miként fogod azokat a vállalkozásodba bevezetni, hasznosítani.

Itt jön a képbe a MasterMind csoportod, akikkel a következő találkozón, vagy az azt megelőző online és egyéb kommunikációs csatornákon megosztod a tervedet, és kikéred a véleményüket, tanácsukat. Lehet, hogy nem fogják támogatni, és azt is meg fogod tudni, hogy miért. Ezek mögött a vélemények mögött tapasztalatok vannak és az a tény, hogy ők kívülről látják a vállalkozásodat, és érzelmi és egyéb érdekek nélkül tudják "higgadt fejjel" mérlegelni, hogy a terved milyen hatást fog gyakorolni a vállalkozásodra.

Azonban ha buzdítást kapsz a terved megvalósítására, egy elköteleződést is el fognak várni, annak megvalósítására. A csoportot vezető, moderáló, menedzselő személy és a MasterMind csoport működésében fennálló elszámoltathatóság előbb vagy utóbb eléri, hogy a terveid ne maradjanak az asztalodon egy iratkupac alatt örök mementóként arra, hogy a tervek egy része sosem kerül megvalósításra.

A másik út azonnal bevonja a MasterMind csoportodat. Ebben az esetben azt vállalod, hogy az új ismereteket megosztod a MasterMind csoportod tagjaival. Ebben az esetben Te is hozzájárulsz a MasterMind csoportod tagjai ismeretének bővítéséhez, másrészt a téma felvezetését követően rögtön ki tudod kérdezni őket arról is, hogy ők miként látják az új ismeretek bevezetésének  lehetőségeit és módjait.

Így együtt dolgozzátok fel az új ismereteket, és alkottok megvalósítási tervet annak bevezetésére. Ez magával hozza az elköteleződést, és a megvalósítás mentorálását is.

Probléma kezelés

Ha egy probléma veti fel a fejét, aminek a megoldására nincs elegendő szakismereted, nem biztos, hogy egy "gyorstalpaló" tanfolyam, egy konferencia, egy tréning, vagy workshop megoldást fog nyújtani.

Egy probléma megoldásában sokkal érdemesebb a MasterMind csoportodat bevonva megtudni annak tagjaitól, hogy nincs-e valaki, aki már megoldott ilyen, vagy nagyon hasonló problémát. Elég nagy a valószínűsége, hogy találsz valakit a csoportban, aki a segítségedre, és támogatásodra lehet, ezzel rengeteg időt és energiát megspórolva a számodra, hiszen ott van a segítség és szakismeret helyben.

A támogató közegben könnyen létrejön a megvalósítási terv és annak támogatása.

Ha még nem lennél tagja MasterMind csoportnak, itt a kiválló alkalom!

Csatlakozz Te is a GoldenMind-MasterMind által szervezett csoportok egyikéhez, és élvezd a szolgáltatások teljes körét, ami garantálja a MasterMind csoport hosszú távú eredményes működését!

>>>Jelentkezés<<<

NyomtatásEmail

Untitled Document