Az alakuló személyes találkozó

 

MasterMind csoport alakuló találkozója

A MasterMind csoport alakuló találkozója az a személyes találkozó, amikor a leendő MasterMind csoport valamennyi leendő tagja - hiányzók nélkül - jelen van abból a célból, hogy útjára indítsák a MasterMind csoport működését.

Külön hangsúlya van annak, hogy valamennyi leendő tag jelen legyen!
Ennek az az oka, hogy a napirendi pontok között olyanok is vannak, ami a csoporttagok közötti bizalmat és elköteleződést kialakítják és megerősítik. Abban az esetben, ha ebből a leendő tagok közül bárki kimarad, már az első pillanatoktól kezdve ez ki sem alakul, vagy csak nagyon lassan, ami már az alakuláskor megnehezít, vagy akár el is lehetetleníti a hosszú távú fennmaradást.

A találkozó megszervezésére komoly hangsúlyt érdemes fektetni.
Miután megtörtént a tagok kiválasztása, egy meghívó levelet küldünk minden leendő tagnak. Ebben a levélben nem szerepel pontos időpont, csak egy időpont egyeztető. Minden egyéb tekintetben megfelel egy szabványos meghívónak.
Annyit különlegessége van még, hogy a meghívóban szerepel, hogy aki nem tud részt venni az alakuló találkozón, az csak egy másik csoport tagja lehet, a fent említettek miatt.

Időpont egyeztetés

Ehhez különböző internetes alkalmazásokat lehet hasznosítani, vagy történhet telefonos, illetve egyéb online kommunikáció útján, ám ez utóbbi lehetőségek az elérhetőségek miatt bonyolultabbak és nehézkesebbek lehetnek.

Az egyhangúan elfogadott időpontról újabb levelet küldünk minden résztvevőnek.

Az alakuló személyes találkozó napirendje

  1. A találkozó megnyitása
  2. A tagok bemutatkozása
  3. Szervezeti és működési szabályzat elfogadása
  4. Titoktartási nyilatkozat és fogadalomtétel
  5. Közös ebéd
  6. Az elkövetkezendő 12 hónap eseményeinek és találkozóinak egyeztetése
  7. A találkozók témáinak igényfelmérése, a tematika meghatározása
  8. Együttműködési tréning (Ez a GoldenMind-MasterMind féle csoportok számára kifejlesztett tréning)

A találkozó megnyitása

Általában a MasterMind csoport szervezője nyitja meg a találkozót.

A megnyitóban fontos elhangzania, hogy a jelenlévők mi célból gyűltek össze, és mi az a közös cél (vagy az egyének céljai) amiért az alakuló MasterMind csoport tagjai rendszeresen összegyűlnek, és a közös erőkifejtés által energiáikat összeadva dolgoznak annak elérése érdekében.

A tagok bemutatkozása

A marketingben és az értékesítésben azt tanuljuk, hogy miként lehetséges a lehető legrövidebben bemutatkozni, hogy azzal együtt felkeltsük a beszélgető társ(ak) kíváncsiságát. Nos ez a bemutatkozás nem erről szól.

Már a meghívó mellékleteinek egyikeként elküldök egy kérdéssort, ami a bemutatkozásban fontos területekre hívja fel a figyelmet

A MasterMind csoporttagok bemutatkozása számára fejenként legalább 15 percet érdemes rászánni, hogy abba a személyes bemutatkozás és a vállalkozás bemutatás is beleférjen.

Abban az esetben, ha a bemutatkozás rövidre sikeredne, és nem tölti ki a rendelkezésre álló időkeretet, akkor érdemes a meghívóban elküldött kérdésekre visszatérni, és ha valami kimaradt, akkor azt a kérdést újra feltenni.
Persze egészen biztosan lesznek kérdések azon túl is, hiszen mindenkinek vannak olyan területei az életében és vállalkozásában, amire kíváncsibbak vagyunk  az általánosnál.

Szervezeti és működési szabályzat

Titoktartási nyilatkozat és fogadalomtétel

Ezekről itt nem akarok hosszasan írni, mert már megtettem egy korábbi cikkeimben, amit az alábbi linkeken részletesen olvashat:

Ide kattintva olvashatsz az elköteleződésről

Ide kattintva olvashatsz a bizalom kialakításáról

Ide kattintva olvashatsz a titoktartásról

Közös ebéd

Bár nem szoktunk jelentőséget adni ennek az eseménynek, még is fontos a személyes kapcsolatok kialakításában, az ismerkedésben. Ezért javaslom, hogy ne hagyd ki.

A következő 12 hónap eseményeinek és találkozóinak egyeztetése

A bizalom és elköteleződés kialakításának fontos lépése, hogy a MasterMind csoport tagjai előre látható és kiszámítható programokkal és találkozókkal kalkulálhassanak saját feladataik menedzselése során. Ezért fontos, hogy ezek az időpontok meghatározásra kerülhessenek már az első találkozón.

A találkozók témáinak igényfelmérése, a tematika meghatározása 

Ez kezdeti MasterMind csoportjaimnál alakult ki. Azt tapasztaltam, hogy azok a csoportok, melyek hónapról-hónapra, találkozóról-találkozóra egy-egy témát feldolgoznak közösen, sokkal több eredményt hoznak, mint azok, akik ezt nem teszik.

Az egyéni felkészülés, a közös tanulás sok érdekes szemszögből világít rá egy-egy témára, ami az ismeretek szélesítésében és elmélyítésében egyaránt jelentős szerepet tölt be.

A témák között lehet magán, egyéni személyiségfejlesztő és a vállalkozásokkal kapcsolatos területek nagyobb fejezete, vagy egy-egy kisebb területe is.

Együttműködési tréning

Ez a GoldenMind-MasterMind csoportjainak privilégiuma, egy saját fejlesztésű tréning, melyben megtalálhatók közösségépítő játékok, és egymás megismerésének elmélyítésében szerepet játszó teendők, amik már túl mutatnak az alakuló személyes találkozó időkeretén, és az első találkozót követő időszakra nyújt feladatot.

 

Mint az a fenti gondolatokból kiderül, az alakuló találkozó lényegesen több, mint egy networking esemény, egy ismerkedős találkozó. Itt életre szóló barátságok, üzleti kapcsolatok alakulnak ki, amit egy egyszerű bemutatkozással nem lehet elintézni.

Innen indul egy MasterMind csoport közös jövője. Tervezd meg pontosan és körültekintően, hogy hosszú távon szolgálhassa a résztvevőket!

 

Csatlakozz Te is a GoldenMind-MasterMind által szervezett csoportok egyikéhez, és élvezd a szolgáltatások teljes körét, ami garantálja a MasterMind csoport hosszú távú működését!

>>>Jelentkezés<<<

NyomtatásEmail

Untitled Document