A bizalom

Mit jelent a bizalom a MasterMind csoport tagjai között?

Természetesen a kezdeti időszakban elfogadható, ha a tagok csak bizonyos mértékű bizalmat adnak egymásnak, azonban ennek 3-6 hónapon belül szinte korlátlanná kell válnia:

  • Nyitottá kell válni a vállalkozás külső és belső ügyei tekintetében;
  • Nyitottá kell válni legalább bizonyos mértékig személyes, magán életünk tekintetében ;

Enélkül a MasterMind csoport működése inkább előbb, mint utóbb kihal, felszínessé és érdektelenné válik, majd megindul annak elhalása.

Mit tehet egy MasterMind csoport a megfelelő bizalom kialakítására?

  • Már az alakuló találkozón legyen egy olyan bemutatkozás, amihez előzetesen mindenki kapja meg a kérdéseket, amelyekre válaszol.
    A kérdések összeállítása a szervező (és ha van, moderátor) közös munkája legyen, figyelembe véve azt, hogy a kérdések ne csak a vállalkozásra, vagy az önéletrajzra koncentrálódjon.
  • A beszélgetés vezetője - moderátora - egészítse ki kérdésekkel a bemutatkozást, ha az eredeti kérdéssorból valami kimaradt.
  • A bemutatkozást követően csapatépítő játékokkal mélyítsék el azokat az ismereteket, amiket egymásról megtudtak.

A következő cikkemben külön fogok foglalkozni a titoktartás kérdésköréről, mint a bizalom kialakításának és megőrzésének egyik legfontosabb eszközéről. Azonban a bizalom kialakításánál fontos megjegyezni, hogy a titoktartásra vonatkozó megállapodás létrehozása nem elkerülhető!
Ha a bizalmat gyorsan el akarja érni a MasterMind csoport, akkor a titoktartásról érdemes egy részletesen megfogalmazott nyilatkozatot készíteni, amit a MasterMind csoport valamennyi tagja aláír, mintegy fogadalmat téve annak maradéktalan élethosszig tartó megtartásáról.

Hogyan érjük el a bizalmat a GoldenMind-MasterMind csoportjaiban?

Nos, minden eddig leírt folyamatot végig vezetünk az új alakuló találkozókon, amit ki is egészítünk egy mini tréninggel, az alakuló találkozó második felében.

Ez a mini tréning alapvetően a csapatépítő tréningek mintájára jött létre, és kifejezetten a bizalomépítés a célja. Rendkívül hatékonyan vonja be a tagokat abba, hogy egymás előtt kinyíljanak.

A minitréningen egy házi feladat várja az új csoportok tagjait, melynek megoldását az első - az alakuló találkozót követő találkozóra - készítik el a tagok. Ez a feladat arról szól, hogy fogalmazzák meg a saját vezérlő értékeiket, mind a személyes, mind pedig a vállalkozásuk tekintetében.
Mi nyithatná ki jobban az embert, mint annak feltárása, hogy mely értékek vezérlik a döntéseiket?

És ez csak a folyamat kezdete, amit egy három napos célkitűző és célmegvalósítás tervező tréning követ, amit minden MasterMind csoport számára bónuszként adok.  

 

Csatlakozz Te is a GoldenMind-MasterMind által szervezett csoportok egyikéhez, és élvezd a szolgáltatások teljes körét, ami garantálja a MasterMind csoport hosszú távú működését!

>>>Jelentkezés<<<

NyomtatásEmail

Untitled Document